Archive for May, 2011

Ihon säännöllinen kuorinta on tärkeää selluliitin poistoon

May 23rd, 2011

Yksi tehokkaimmista aseista ikääntymisen merkkejä vastaan on kasvojen säännöllinen kuorinta. Kun iho on kuorinnan kirkastama, niin se näyttää myös meikattuna paremmalta. Kasvojen kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja kasvoilta ja aktivoi ihoa uusiutumaan. Selluliitti lähtee mukavasti pienentymään kuorinnan ansiosta. Iän myötä myös ihon hilseily hidastuu ja tämä kasaa ihon pinnalle kuollutta ihosolukkoa, minkä takia säännöllinen kuorinta on ensiarvoisen tärkeää. Ihonhoito tuotteet myös imeytyvät paremmin ihoon kun iho on puhdas kuorinnan jäljiltä. Kuorintavoidetta kannattaa käyttää 2-3 kertaa viikossa ja sen jälkeen on muistettava levittää iholle kosteuttavaa voidetta.

On olemassa kahdenlaisia kuorintavoiteita: rakeisia mekaanisia voiteita ja entsyymikuorintavoiteita, joiden teho perustuu happoyhdisteiden syväkuorivaan vaikutukseen. Jos ihosi kuivuu erittäin herkästi, niin kuorinta kerran viikossa riittää. Silloin kannattaa valita kosteuttava kuorintavoide. Jos ihosi on erittäin herkkä, niin pienirakeinen tai entsyymikuorintavoide ovat parhaita vaihtoehtoja. Ne eivät rasita ihoa toisin kuin suurirakeiset voiteet. Jos iho tuntuu harmaalta, niin on olemassa ihoa kirkastavia kuorintavoiteita sekä mekaanisina että entsyymivoiteina. Jos ihosi pinta on epätasainen eli selluliittia esiintyy iholla, niin kuorinta auttaa myös siihen. Selluliitti pois kotikonstein auttaa myös ihon hoitamisessa, kun käyttää näitä kuorintavoiteita sekä muita hyviä vinkkejä selluliitin poistamiseen. Kotikonsteissa selluliitti poistuu nopeammin kun löytää omaan ihoon sopivat tuotteet ja hoitaa ihoa säännöllisesti joka päivä. Jos on tulossa jokin tärkeä tilaisuus ja täytyy näyttää nopeasti hyvältä, niin naamiomainen kuorintavoide on silloin paras vaihtoehto. Näitä voiteita on olemassa useita ja kannattaa valita se omaan tilanteeseen parhaiten sopiva naamio; esimerkiksi kosteuttava, heleyttävä tai kiinteyttävä.

Näin voit saada sileämmän ja kauniimman ihon.

Nyt on kevät, sitä on taas laihdutettava!

May 13th, 2011

Voi että, se on taas tullut kevät ja pitäisi laihduttaa. Joka kevät on sama juttu. Kun ensimmäiset auringonsäteet lämmittävät ja on aika heittää paksut palttoot nurkkaan sen huomaa. Kiloja on kertynyt talven aikana jonkin verran. Joinakin vuosina niitä on enemmän ja toisina taas vähemmän. Joka tapauksessa se on keväällä edessä, ihan aina. Niinpä päätän, että nyt on viimeinen hetki ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa katsomaan, että mitä suuhuni laitan. Olen nimittäin hyvissä ajoin liikkeellä ja juhannukseen on aikaa vielä pari kuukautta. Parissa kuukaudessakin voi saada ihmeitä aikaan. Ainakin ihmedieeteillä. Ehkä sen muutaman viikon jaksaisi kitua, jos tuloksena on solakka kesävartalo. Tietenkin olen miettinyt myös pysyvämpiä elämäntapamuutoksia, mutta koskaan ne eivät ole tulleet minulle jäädäkseen. Aina olen erehtynyt samalle syöjättären tielle. Iltaisin koluamaan ruokakaappeja, että josko löytyisi vielä jotain syötävää. Siis vielä iltapalan jälkeenkin, vaikka vatsan pitäisi jo olla täysi. Ruoan himo on ihmeellinen asia. Kun se iskee, niin sitä ei voi vastustaa. Nostan hattua kaikille niille, joilla on hyvä itsekuri ja he syövät iltapalaksi vain hedelmän, eikä mitään muuta. Minä en siihen pysty. Erilaisia laihdutusvinkkejä voisi kokeilla onko niissä apua laihduttamisessa. Tänä keväänä taidan kokeilla paastoa. Olen nimittäin kuullut, että se on hyvä alku terveellisille elämäntavoille. Paasto puhdistaa elimistön ja siitä on sitten hyvä jatkaa eteenpäin. Kuulemma olo on niin puhdas, ettei paaston jälkeen edes viitsi syytää kehoon mitään lisäaineita ja ylimääräisiä ruokia. Minua vain jännittää se paastoon liittyvä suolihuuhtelu, se kuulostaa vähän hullulta. Mutta ehkä minä selviän siitä. Tämä on hyvä suunnitelma. Nyt ei kun tositoimiin.