Archive for the ‘ruoka’ Category

Nyt on kevät, sitä on taas laihdutettava!

May 13th, 2011

Voi että, se on taas tullut kevät ja pitäisi laihduttaa. Joka kevät on sama juttu. Kun ensimmäiset auringonsäteet lämmittävät ja on aika heittää paksut palttoot nurkkaan sen huomaa. Kiloja on kertynyt talven aikana jonkin verran. Joinakin vuosina niitä on enemmän ja toisina taas vähemmän. Joka tapauksessa se on keväällä edessä, ihan aina. Niinpä päätän, että nyt on viimeinen hetki ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa katsomaan, että mitä suuhuni laitan. Olen nimittäin hyvissä ajoin liikkeellä ja juhannukseen on aikaa vielä pari kuukautta. Parissa kuukaudessakin voi saada ihmeitä aikaan. Ainakin ihmedieeteillä. Ehkä sen muutaman viikon jaksaisi kitua, jos tuloksena on solakka kesävartalo. Tietenkin olen miettinyt myös pysyvämpiä elämäntapamuutoksia, mutta koskaan ne eivät ole tulleet minulle jäädäkseen. Aina olen erehtynyt samalle syöjättären tielle. Iltaisin koluamaan ruokakaappeja, että josko löytyisi vielä jotain syötävää. Siis vielä iltapalan jälkeenkin, vaikka vatsan pitäisi jo olla täysi. Ruoan himo on ihmeellinen asia. Kun se iskee, niin sitä ei voi vastustaa. Nostan hattua kaikille niille, joilla on hyvä itsekuri ja he syövät iltapalaksi vain hedelmän, eikä mitään muuta. Minä en siihen pysty. Erilaisia laihdutusvinkkejä voisi kokeilla onko niissä apua laihduttamisessa. Tänä keväänä taidan kokeilla paastoa. Olen nimittäin kuullut, että se on hyvä alku terveellisille elämäntavoille. Paasto puhdistaa elimistön ja siitä on sitten hyvä jatkaa eteenpäin. Kuulemma olo on niin puhdas, ettei paaston jälkeen edes viitsi syytää kehoon mitään lisäaineita ja ylimääräisiä ruokia. Minua vain jännittää se paastoon liittyvä suolihuuhtelu, se kuulostaa vähän hullulta. Mutta ehkä minä selviän siitä. Tämä on hyvä suunnitelma. Nyt ei kun tositoimiin.

Parhaan salaatin metsästys

May 15th, 2009

Päivän sana on ruoan keveys. Kysymys kuuluukin mistä löydän maittavimman salaatin edullisesti? Laitan sinulle nyt omien kokemuksieni mukaan muutaman salaatti paikan harkittavaksi. Kaiken kaikkiaan salaattipaikkoja löytyy suht kiitettävästi eikä hintatasokaan ole liian korkea. Parhaimman ja itsellesi sopivimman salaatin saa omasta mielestäni paikoista jossa raaka-aineet saa valita itse.

• Cafe ursula, aleksi 13, ylin kerros,kaivopuisto ja aleksanterin katu: 6 täytettä 20 valikoimasta. mukana tulee sämpylä ja maukas kastike. Mielestäni varsin maukas vaihtoehto. Salaatit ovat kyllä melko runsaita. Täytteet ovat herkullisia ja valikoima laaja. Itse kahvila on oikein viihtyisä. Hinta 9 euron paikkeilla.
• Cafe lasipalatsi: Salaatin ainekset saa valita itse vasta lounasajan jälkeen eli klo 15. Täytteet vaihtelevat mutta lohi näyttää olevan perusvalikoimaa. Pelkkä salaatti on 7,70 mutta hinnan noustessa kohti kymppiä mukaan saa keittoa ja paistoksia. Maukasta salaattia ja rento tunnelma, joskin usein kiireinen palvelu ja paljon ihmisiä.
• Kulmakonditoria: Tätä ei taida löytyä helsingistä ja se on harmi. Kulmiksessa suurin osa salaateista maksaa 7.90. Oman fantasia salaatin saa rakentaa 8.70 hinnalla. Itse olen aivan rakastunut kulmiksen tarjontaan. Jopa kevyt kanasalaatti maistuu mahtavalta. Mukana tulee sämpylä. Suosittelen lämpimästi.
• kamppi, scanburger salad bar: Täytteitä saa valikoida itse. En oikein innostunut salaatista. Jotenkin ainekset vaikuttivat nahistuneilta. Paikasta uupuu myös tunnelma joka ainakin itselläni nostaa ruokahalua.
• Cafe piknic: Salaatit ovat olleet lievä pettymys. Tonnikala salaatti rakentui enimmäkseen jäävuorisalaatista. Kanasalaatti menettelee mutta jotenkin kovat krutongit eivät houkuta maistelemaan. Hintaan 7.90 saa parempiakin vaihtoehtoja.
• Four season salads&delicatesses: Herkullisia salaatteja maukkailla täytteillä. Esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti ja motsarella hurmaavat. Kokeilemisen arvoinen paikka. Varaudu kuitenkin tilan vähyyteen.

Parhaimmillaan salaatti on täyttävä ateria ja maukas lounas. Kun löydät itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon, voi olla että et enää kaipaakkaan muuta päivän ruoaksi. Monista paikoista rehut saa myös mukaan tällöin aterian voi nauttia vaikka työn äärellä. Kevyttä kevättä, hemmottele itseäsi luonnon herkuilla.