Parhaan salaatin metsästys

May 15th, 2009

Päivän sana on ruoan keveys. Kysymys kuuluukin mistä löydän maittavimman salaatin edullisesti? Laitan sinulle nyt omien kokemuksieni mukaan muutaman salaatti paikan harkittavaksi. Kaiken kaikkiaan salaattipaikkoja löytyy suht kiitettävästi eikä hintatasokaan ole liian korkea. Parhaimman ja itsellesi sopivimman salaatin saa omasta mielestäni paikoista jossa raaka-aineet saa valita itse.

• Cafe ursula, aleksi 13, ylin kerros,kaivopuisto ja aleksanterin katu: 6 täytettä 20 valikoimasta. mukana tulee sämpylä ja maukas kastike. Mielestäni varsin maukas vaihtoehto. Salaatit ovat kyllä melko runsaita. Täytteet ovat herkullisia ja valikoima laaja. Itse kahvila on oikein viihtyisä. Hinta 9 euron paikkeilla.
• Cafe lasipalatsi: Salaatin ainekset saa valita itse vasta lounasajan jälkeen eli klo 15. Täytteet vaihtelevat mutta lohi näyttää olevan perusvalikoimaa. Pelkkä salaatti on 7,70 mutta hinnan noustessa kohti kymppiä mukaan saa keittoa ja paistoksia. Maukasta salaattia ja rento tunnelma, joskin usein kiireinen palvelu ja paljon ihmisiä.
• Kulmakonditoria: Tätä ei taida löytyä helsingistä ja se on harmi. Kulmiksessa suurin osa salaateista maksaa 7.90. Oman fantasia salaatin saa rakentaa 8.70 hinnalla. Itse olen aivan rakastunut kulmiksen tarjontaan. Jopa kevyt kanasalaatti maistuu mahtavalta. Mukana tulee sämpylä. Suosittelen lämpimästi.
• kamppi, scanburger salad bar: Täytteitä saa valikoida itse. En oikein innostunut salaatista. Jotenkin ainekset vaikuttivat nahistuneilta. Paikasta uupuu myös tunnelma joka ainakin itselläni nostaa ruokahalua.
• Cafe piknic: Salaatit ovat olleet lievä pettymys. Tonnikala salaatti rakentui enimmäkseen jäävuorisalaatista. Kanasalaatti menettelee mutta jotenkin kovat krutongit eivät houkuta maistelemaan. Hintaan 7.90 saa parempiakin vaihtoehtoja.
• Four season salads&delicatesses: Herkullisia salaatteja maukkailla täytteillä. Esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti ja motsarella hurmaavat. Kokeilemisen arvoinen paikka. Varaudu kuitenkin tilan vähyyteen.

Parhaimmillaan salaatti on täyttävä ateria ja maukas lounas. Kun löydät itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon, voi olla että et enää kaipaakkaan muuta päivän ruoaksi. Monista paikoista rehut saa myös mukaan tällöin aterian voi nauttia vaikka työn äärellä. Kevyttä kevättä, hemmottele itseäsi luonnon herkuilla.

This entry was posted on Friday, May 15th, 2009 at 9:57 am and is filed under ruoka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply