Opiskelu ja muutto

June 29th, 2021

Opiskelua varten joutuu yleensä muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Varsinkin, jos haluaa tiettyyn korkeakouluun tai tietylle alalle, joka kiinnostaa itseä, niin kaikkien alojen opiskelupaikkoja ei ole tarjolla jokaisessa kaupungissa. Oma asuinpaikka voi kyllä vaikuttaa paljonkin siihen mitä lähtee opiskelemaan ja mille alalle suuntautuu, jos ei haluakaan muuttaa pois tutuista ympyröistä. Kannattaa selvittää mitä kaikkea pitää muistaa kun muuttaa opiskelemaan tai muuten vain toiselle paikkakunalle.

Pitkiä opiskeluja varten on siis hyvä hankkia asunto läheltä opiskelupaikkaa ja tehdä viralliset muuttoilmoitukset. Ei kuulosta kovinkaan helpolta reissata kodin ja opiskelupaikan välillä montaa vuotta pitkiä matkoja joka päivä tai viikko. Jos opiskelut eivät kestä kovin pitkään ja palaa heti niiden jälkeen takaisin omalle paikkakunnalle, niin silloin riittäää kun tekee tilapäisen muuttoilmoituksen. Lakikin taitaa sanoa, että yli kolmen kuukauden asumisesta on tehtävä ilmoitus maistraattiin, vaikka muuttaisi sen jälkeen takaisin omaan kotiin. Lomamatkoja ei tietenkään tarvitse minnekään ilmoitella, vaikka ne kestäisi yli kolme kuukautta (I wish!)

Kotikunta määrittelee paljon asioita ja tilapäisessä muutossa kotikunta ei vaihdu. Opiskeluissa voi itse pohtia onko tilapäinenmuutto parempi kuin niin sanottu kirjojen siirtäminen uuteen kuntaan. Kunnalliset palvelut onnistuu kyllä varmaan paremmin, jos on tehnyt kaikki ilmoitukset ja asuu vuokralla kaukana omasta kotikunnasta. Muuttoilmoituksia voi kait tehdä niin usein kuin oikeasti muuttaa eikä siinä ole mitään rajaa. Rahaa kyllä voi palaa muutoissa ja hermoja, jos on paljon muutettavaa. Mutta ei kait opiskelijoilla ole paljoa tavaraa vielä hankittuna. Ellei sitten aikuisena lähde opiskelemaan kauas.

This entry was posted on Tuesday, June 29th, 2021 at 12:51 pm and is filed under life. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply