Välipaloja arkeen

July 13th, 2021

Nyt kesälomat alkavat olla ohi, ja on aika palata toimistoihin, kouluihin ja työpaikoille. Näiden päivien jälkeen kotiinpalaajaa kiusaa yleensä nälkä ja väsymys. Seuraavilla välipalavinkeillä lomalta syksyyn siirtyminen onnistuu vaivattomasti.

Usein rankan koulu- tai työpäivän jäljiltä moni voi olla liian väsyneessä mielentilassa kaupassa käydäkseen. Tämän vuoksi välipalatarpeet on hyvä varata kaappiin jo etukäteen. Mitä pidemmälle tarvikkeita on voinut suunnitella ennen normaalia arkipäivää, sitä helpompi on arki-illasta selviytyä.

Varaa jääkaapiin kasviksia, marjoja, hedelmiä, erilaisia vilja- ja maitotuotteita. Itsetehdyt sämpylät, jogurtit, smoothiet ja rahkat ovat hyviä välipaloja. Sämpylöiden ajattomat klassikkotäytteet ovat esimerkiksi juusto ja kinkku.  Esimerkiksi pitsaa kannattaa leipoa viikonloppuna pellillinen ja laittaa se jääkaappiin tai pakastimeen. Näin esimerkiksi koulusta tuleva lapsi voi lämmittää pitsapalan kätevästi mikrossa kotiin tultuaan. Jos sinulla on tehosekoitin käytössäsi, voit tehdä itsellesi myös hummusta, pestoa ja muita tahnamaisia levitteitä. Myös avokado on toimiva superruoka, josta saa paljon vitamiineja ja energiaa.

Kuppi kahvia tai teetä antaa myös energiaa illan aktiviteetteihin, mutta liikaan kofeiinin litkimiseen ei kuitenkaan kannata tottua.

This entry was posted on Tuesday, July 13th, 2021 at 1:03 pm and is filed under ruoka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply